Kirkens SOS søker nye frivillige medarbeidere


Som Norges største krisetjeneste på telefon, melding og chat snakker vi med unge jenter og gutter som har blitt utsatt for overgrep, og ikke tør fortelle det til noen fordi de har blitt fortalt at det var deres feil at det skjedde; vi snakker med eldre kvinner og menn som har mistet mange av de rundt seg, og kanskje ikke har noen andre å snakke med; vi snakker med mennesker som har det så vondt, at de ikke ser noen annen utvei enn å ta sitt eget liv. 

 

For mange er en samtale med oss det som gjør at de kommer seg gjennom dagen. Og vi vet at vi redder liv. 
Men dessverre har vi ikke kapasitet til å svare alle. Vi mottar vanligvis 500-600 henvendelser daglig, og nå i koronatid har pågangen vært enda høyere. Da koronatiltakene inntraff, økte det til 600-900 henvendelser hvert eneste døgn – fra mennesker som trengte noen å snakke med. Derfor har vi nå et stort behov for flere frivillige til krisetjenesten vår, slik at vi kan være her for flere av de som ringer og skriver til oss. Vi er nå i gang med å rekruttere frivillige til innføringskurs som starter 18. september i Kristiansand.
 
Den økte pågangen av henvendelser i koronatiden viser hvor utrolig viktig det er at vi har frivillige på vakt. Vi har også laget et helt nytt, digitalt innføringskurs, slik at vi kan opprettholde smitteverntiltak hvis vi igjen må stenge sentrene.

Tilbake